TVS-Tennis - vuodesta 1928

Tennisliigan runkosarjan viimeiset ottelut 26.1.

TEHO Sport Tennisliigan runkosarja pelataan loppuun tulevana lauantaina 26.1.

Vuorossa ovat päätöskierrokset – naisten kierros alkaa klo 14:00 ja miesten klo 17:00.
Runkosarjojen voittajat ovat jo selvillä, mutta ketkä etenevät pudotuspeleihin ja keiden kohdalla suunta vie alaspäin kohti I-divisioonaa?

Miesten hallitseva mestari HVS on varmistanut ykkössijansa, mutta muuten sijoitukset voivat muuttua vielä paljonkin. HVS:n seuraksi suoraan välieriin etenee joko tällä hetkellä toisena oleva HLK tai kolmantena oleva Smash-Kotka. Sijoilla 3.-6., eli pudotuspelipaikoilla ovat Smash-Kotka, Variston Tennis, TVS ja Smash. GT on seitsemäntenä vain yhden pisteen päässä Smashista.

Sarjan häntäpäässä ovat TaTS, PVS ja Sata-Tennis. Sata on tasapisteissä olevia TaTS:a ja PVS:aa pisteen edellä – tosin PVS on pelannut yhden ottelun vähemmän. Mielenkiintoa lisää se, että TaTS ja PVS kohtaavat toisensa Tampereella lauantaina. Sata pyrkii saamaan lisäpisteitä Smashin vieraana. Liigan viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja toiseksi viimeinen karsii I-divisioonan toisen kanssa.

Naisten sarjassa hallitseva mestari HVS ja Smash ovat varmistaneet itsellensä paikat pudotuspeleihin ja kotiedun. Myös jumbojoukkue on selvillä, sarjanousija HLK ei voi enää nostaa sijoitustaan.

Kahteen jäljellä olevaan pudotuspelipaikkaan ovat vahvimmin tyrkyllä tasapisteissä olevat Tampereen Tennisseura, Grani Tennis ja Åbo Lawn-Tennis Klubb. TaTS ja ÅLK kohtaavat toisensa päätöskierroksen ottelussa, jossa voittajalle on luvassa pudotuspelipaikka.

Toiseksi viimeinen joukkue ajautuu putoamiskarsintaan. Molemmat kuudentena oleva Smash-Kotka ja seitsemäntenä oleva TVS-Tennis pyrkivät välttämään tämän. Toisaalta tällä hetkellä näyttää siltä ettei naisten Tennisliigasta putoa kukaan, sillä I-divisioonan kärkipaikoilla ovat liigajoukkueiden reservijoukkueet, jotka eivät voi nousta ylimmälle tasolle edustusseuran jo siellä ollessa. Mikäli I-divisioonan kolmen kärki ei voi nousta, silloin Tennisliigasta ei putoa kukaan.

Mikäli runkosarjan päättyessä ovat joukkueet tasapisteissä, niin silloin joukkueiden keskinäinen ottelu on merkitsevä. Tasapisteisiin voi päätyä useampi joukkue, joten jännitettävää riittää paljon.

Miehet voittivat viimeksi PVS:n 3-1 ja TaTS:n 3-1; naiset taas hävisivät ÅLK:lle 0-3 ja Smashille 0-3. Miehille riittää yksi piste, naiset taas tarvitsevat 3 pistettä jatkoa ajatellen.

Uutiskategoria: 
Back to Top